Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконний видобуток піску зі збитками понад 340 млн грн та зміною берегу річки Десна – судитимуть організовану групу (ФОТО)

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершено розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно членів організованої групи за фактом незаконного видобутку піску (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 239-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що з 2019 року по березень 2021 року організована група до складу якої входили директор, заступник директора, а також маркшейдер товариства, незаконно видобувала пісок у Київській області. Внаслідок такої діяльності відбулась суттєва зміна берегової лінії р. Десна. Державі завдано понад 340 млн грн збитків.

З метою відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, прокурором пред’явлено позов та ініційовано накладення судом арештів на майно обвинувачених, спеціальну техніку, яка була знаряддям вчинення злочину, а також рахунки підприємства.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Київській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.