Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконний видобуток торфу зі збитками у понад 1,6 млн грн - судитимуть учасників злочинної групи

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно трьох учасників організованої групи, які займались незаконним видобутком корисної копалини загальнодержавного значення на території Київської області (ч. 4 ст. 240 КК України).

Розслідуванням встановлено, що організатор групи, знаючи про наявність родовища торфу на земельних ділянках у Бучанському районі, розробив план видобутку корисної копалини.

Оформивши право землекористування на цю ділянку, він розпочав незаконний видобуток торфу без оформлення спеціального дозволу. До робіт долучив двох довірених осіб, які за допомогою спеціальної техніки здійснювали видобуток торфу та отримували виручку від його продажу. Вони реалізовували продукцію на території України та за кордоном через підконтрольне підприємство.

Внаслідок таких дій державі завдано понад 1,6 млн грн збитків.

Крім того, Київською обласною військовою адміністрацією заявлено позов до обвинувачених щодо відшкодування екологічного збитку, спричиненого державі.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводу УСР в Київській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.