Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконно передала громаді 12 га земель оборонного відомства – держреєстраторці мерії повідомили про підозру на Буковині

За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру головній спеціалістці однієї із міських рад Буковини за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, підозрювана належним чином не перевірила поданих ліквідатором державного підприємства Міноборони відомостей щодо 12 гектарів земель, на яких розташований завод. Вона передала їх у власність територіальної громади. 

Однак, відповідно до закону землі оборони можуть перебувати лише у державній власності. Встановлено, що сума завданих державі збитків сягнула більше 42 млн грн.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України. 

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.