Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконно переправляв чоловіків до країн ЄС під виглядом волонтерів – на Буковині викрито організатора

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру буковинцю, який незаконно переправляв військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний налагодив незаконне переправлення чоловіків призовного віку до країн ЄС. За грошову винагороду він обіцяв громадянам забезпечити їх внесення до системи «Шлях». Щоб отримати дозвіл на виїзд 11 громадян за межі України, підозрюваний подав недійсні документи про те, що вони будуть задіяні у перевезенні міжнародної гумдопомоги для медичного закладу.

Правоохоронці викрили та затримали чоловіка під час одержання частини обумовлених коштів від військовозобов’язаного. Наразі встановлюється причетність підозрюваного до незаконного внесення інших осіб до системи «Шлях».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України та Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.