Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконне видобування піску на понад 1,2 млн грн – на Волині повідомлено про підозру керівнику та двом працівникам підприємства

За процесуального керівництва Луцької окружної прокуратури Волинської області повідомлено про підозру виконувачу обов'язків директора, головному бухгалтеру та бухгалтеру комунального підприємства однієї з селищних рад Луцького району.

Їм інкриміновано незаконне видобування корисних копалин місцевого значення у великому розмірі, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 240 КК України).

За даними слідства, з вересня по грудень 2023 року керівник підприємства без отримання спецдозволу на користування надрами та сплати до бюджету відповідних платежів видобував на території селищної громади пісок та доставляв клієнтам. Для протиправної діяльності він використовував належну підприємству техніку.

Бухгалтери водночас вносили до офіційних документів відомості про використання транспортних засобів в цілях, що не суперечать зареєстрованим видам його економічної діяльності, а також отримували кошти від клієнтів.

Внаслідок незаконних дій підозрюваних довкіллю завдано понад 1,2 млн грн збитків.

Досудове розслідування здійснює Луцьке районне управління поліції ГУНП у Волинській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.