Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконно виготовляли та збували канабіс й амфетамін – на Хмельниччині ліквідовано злочинну групу

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом учасникам злочинної групи у вчиненні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 2, ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, хмельничанин налагодив виробництво та збут на території обласного центру амфетаміну й канабісу в особливо великих розмірах. До своєї діяльності залучив ще чотирьох місцевих жителів.

Наркотики виготовляли в квартирі одного з підозрюваних. Товар передавали покупцям особисто або залишати так звані «закладки» в обумовлених місцях.

За оперативною інформацією, щомісячний прибуток учасників злочинної групи сягав понад пів мільйона гривень.

Під час обшуків за місцями їх проживання правоохоронці вилучили близько 130 г порошкоподібної речовини, схожої на амфетамін, понад 3 кг канабісу, 700 г фенілнітропропену, прекурсори, електронні ваги, мобільні телефони, ноутбук, планшети.

Вилучені речові докази направлені для проведення експертизи.

Наразі чотирьом підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Стосовно п’ятого – триває судовий розгляд.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в області за оперативного супроводу співробітників Управління карного розшуку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.