Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконно вилучили землі НААН України – у Львові судитимуть експосадовця сільради та двох землевпорядників

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови та двох сертифікованих-інженерів землевпорядників. Їм інкриміновано зловживання службовим становищем та службове підроблення (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 2, 3 ст. 15 ч. 1, 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачені відчужили майже 22 га землі Інституту біології тварин НААН України на користь третіх осіб.

Під час розробки землеустрою щодо зміни меж села, фігуранти безпідставно збільшили його площу, включивши туди землі державної власності, які перебувають у постійному користуванні інституту.

Після цього землевпорядники розробили технічну документацію щодо поділу цієї ділянки на менші частини і на підставі рішень засідання сільської ради, на якому головував підозрюваний як сільський голова, незаконно роздали ці ділянки у приватну власність понад 200 громадянам.

Серед тих, хто незаконно отримав такі землі, є також родичі та близькі обвинувачених.

Діями обвинувачених державі завдано збитків на понад 69 млн грн.

За аналогічною схемою вони намагались незаконно відчужити ще близько 20 га землі.

За клопотанням прокурора на ділянки накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.