Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконно вилучив у АТ «Укрзалізниця» 17300 літрів пального – повідомлено про підозру ексголові РДА на Сумщині

За процесуального керівництва Конотопської окружної прокуратури повідомлено про підозру на даний час вже колишньому голові районної військової адміністрації, який, скориставшись владою та воєнним станом, незаконно вилучив 17300 л дизельного пального.

Йому інкриміновано зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року голова районної військової адміністрації наказав начальнику виробничого підрозділу місцевої дирекції залізничних перевезень передати йому наявне дизельне паливо нібито для забезпечення оборони та гуманітарних потреб. При цьому він не мав на це жодних належних правових підстав у вигляді рішення військового командування, та взагалі не був суб’єктом уповноваженим на прийняття такого рішення.

Підозрюваний незаконно вилучив дизельне пальне вартістю майже 590 тис грн без будь-якого документального оформлення та без складання акта про примусове вилучення майна. Вилучений дизель він перевіз приватним бензовозом на приватну автозаправну станцію.

На даний час посадовець вже звільнений з посади.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Конотопського відділу поліції ГУ Нацполіціі в Сумській області за матеріалами та оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції та Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.