Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконно вивела майже 5 тис га до земель запасу – судитимуть завідувачку сектору відділу Держземагенства на Харківщині

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно завідувачки сектору відділу Держземагенства одного із районів у Харківській області за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачена у 2014 році незаконно внесла зміни до державної статистичної звітності та вилучила дані про постійного землекористувача – Липковатівський аграрний коледж. Він віднесений до категорії сільськогосподарських науково-дослідних установ і навчальних закладів.

Внаслідок таких дій обвинуваченої 4890 га земель були переведені до земель запасу. В подальшому вони розподілені на 250 земельних ділянок та передані у приватну власність та оренду громадянам, а державному освітньому закладу спричинено тяжкі наслідки.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Національної поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.