Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Нищівні обстріли Донеччини із загиблими цивільними - розпочато кримінальні провадження

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 10 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, 3 липня 2022 року окупаційні війська РФ обстріляли м. Слов’янськ. Загинули шестеро людей, серед яких сім'я з 9-річною дитиною, ще п’ятнадцять - отримали осколкові поранення.

1-2 липня 2022 року російські збройні сили застосували проти мирних мешканців Донеччини різнокаліберну артилерійську зброю, у тому числі реактивні системи залпового вогню «Смерч». У Слов’янську через нищівні атаки загарбників у своїх домівках та на подвір’ях загинули п’ятеро цивільних та троє людей зазнали важких осколкових поранень. Один чоловік загинув у с. Новомиколаївка Краматорського району та ще чотирьох людей поранено в результаті ворожої атаки на м. Добропілля.

Окрім цього, під вогонь окупантів потрапили с. Катеринівка Краматорського району, міста Костянтинівка та Краматорськ.

В усіх обстріляних населених пунктах зруйновані та пошкоджені десятки житлових будинків, від вибухів постраждали територія колишнього підприємства, господарські споруди та автомобілі, на 24 га сільгоспугідь згоріла пшениця.

Досудове розслідування за вказаними фактами триває.