Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обіцянка зменшити розмір штрафу за 2500 доларів США — підозрюється головний інспектор податкової на Харківщині (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру головному державному інспектору одного з відділів Головного управління Державної податкової служби у Харківській області за фактом прохання надати неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 368 КК України).

За даними слідства, головний державний інспектор ГУ ДПС під час проведення позапланової документальної перевірки фізичної особи-підприємця, яка займається швейним виробництвом, виявив порушення вимог податкового законодавства, за які передбачено накладення штрафних санкцій. Податківець зустрівся з чоловіком підприємиці та повідомив, що може зменшити суми штрафних санкцій за допущені нею порушення податкового законодавства. За таку «послугу» він просив надати йому 2500 доларів США.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування проводять у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Полтаві, оперативний супровід – Управлінням СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури