Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обіцяв працевлаштування та бронь від мобілізації – судитимуть працівника Служби судової охорони з Кіровоградщини

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно працівника Теруправління Служби судової охорони у Кіровоградській області за фактом зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що судовий охоронець одержав 2 тис доларів США за допомогу у працевлаштуванні до держоргану у системі правосуддя, що дозволило б мати бронювання від мобілізації.

За неправомірну вигоду обвинувачений мав вплинути на службових осіб відділу по роботі з персоналом та членів комісії з проведення конкурсу на зайняття вакантних посад. Йдеться про позитивне рішення щодо визначення громадянина переможцем конкурсу та прийняття його на роботу.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Миколаєві, оперативний супровід – Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.