Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обіцяв забезпечити «правильне» голосування на сесії – на Рівненщині посадовця однієї з громад викрито на хабарі

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури начальнику одного з відділів громади в Сарненському районі повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, посадовець одержав від клієнта 4 000 доларів США хабара. За ці кошти мав вплинувати на прийняття рішення щодо розгляду та затвердження сесією громади детального плану території, а також зміни цільового призначення земельної ділянки для подальшого будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України після одержання другої частини неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ НП в Рівненській області, оперативний супровід – УСР в області ДСР НП України та Управління СБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.