Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обіймав посади в установах виконання покарань так званої «днр», де утримувались військовополонені ЗСУ, – повідомлено про підозру уродженцю Буковини

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури повідомлено про підозру уродженцю Чернівецької області, який обіймав посади у Донецькому слідчому ізоляторі «мвс днр» та у так званій «Державній бюджетній установі «Західна виправна колонія Державної служби виконання покарання міністерства юстиції днр». 

Йому інкриміновано участь у терористичній організації та державну зраду (ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 111КК України) 

За даними слідства, громадянин України, у 2014 році на тимчасово окупованій території у м. Донецьк Донецької області почав тісно співпрацювати з представниками терористичної організації.

З 2014 по вересень 2022 року він обіймав посади заступника начальника відділу так званого «Донецького слідчого ізолятора» та заступника начальника–начальника «відділу спеціально–виховної та профілактичної роботи з засудженими Західної виправної колонії міністерства юстиції днр». Він забезпечував охорону незаконно захоплених та незаконно утримуваних осіб. Таким чином сприяв утвердження псевдодержавних органів на тимчасово окупованій території.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну він налагодив співпрацю з окупаційною владою. Продовжуючи обіймати посаду заступника начальника виправної колонії, забезпечував утримання полонених військовослужбовців ЗСУ та організовував їхні допити. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні in absentia здійснюють слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.