Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обійняла керівну посаду у «фонді пенсійного і соцстрахування рф» на тимчасово окупованій Херсонщині – місцевій жительці повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності жительці Нової Каховки Херсонської області (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювана – колишня співробітниця відділу обслуговування громадян ГУ Пенсійного фонду України у Херсонській області. 

Після окупації регіону рф евакуйований державний орган продовжив працювати на підконтрольній території України.

Через свої проросійські переконання жінка залишилася на тимчасово окупованій території та звільнилася з ПФУ. Надалі вона добровільно подала заяву на працевлаштування при окупаційній владі держави-агресора.

У січні 2023 року підозрювану призначено на посаду «виконувача обов’язків керівника клієнтської служби Новокаховського муніципального округу відділення фонду пенсійного і соціального страхування рф по Херсонській області».

Наразі вона забезпечує діяльність «служби», управління персоналом та взаємодію з іншими псевдоорганізаціями і так званими «органами влади» у тимчасово окупованому м. Генічеськ Херсонської області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.