Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обікрали фури з товаром на майже 2 млн грн – на Кіровоградщині припинено діяльність злочинної групи

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру учасникам злочинної групи, які вчиняли крадіжки майна з вантажівок (ч. 4 ст. 185 КК України).

За даними слідства, протиправну діяльність організував мешканець Полтавщини за попередньою змовою з двома своїми земляками.

Вони обкрадали фури під час їх руху у нічний час. Злочини вчиняли на території Кіровоградської, Полтавської та Дніпропетровської областей. 

Для реалізації злочинного плану завчасно орендували й використовували по кілька гаражних приміщень у різних автокооперативах. Там зберігали предмети необхідні для вчинення злочинів та усе викрадене майно. 

З метою конспірації використовували автомобіль зі знищеними номерами вузлів та агрегатів, змінюючи на ньому номерні знаки. Викрадене з вантажівок майно перевозили на власних автомобілях до м. Кременчук на Полтавщині та збували його місцевим підприємцям.

У рамках слідства задокументовано 15 епізодів злочинної діяльності групи. Викрадено товару на майже 2 млн грн.

Правоохоронці провели близько 30 обшуків. За місцями проживання підозрюваних та збуту викраденого майна вилучили речові докази. Перевіряється їх причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Наразі усім особам обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

Досудове розслідування і оперативний супровід здійснюють слідче управління та управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.