Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Облаштували масштабну наркоплантацію та готували для збуту канабіс на 2 млн грн – на Закарпатті судитимуть учасників організованої групи

Прокурори Закарпатської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох учасників організованої групи за фактами незаконного вирощування конопель, виготовлення та зберігання наркотичних засобів з метою збуту (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 310 КК України).

Розслідуванням встановлено, що жителі Берегівського району облаштували наркоплантацію на території колишнього саду. Вирощували там понад пів сотні рослин конопель. У подальшому їх висушували, подрібнювали й виготовляли для продажу особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

Після збору нарковмісних рослин займалися виготовленням «товару» у помешканні одного з обвинувачених. У будинку та мікроавтобусі виявлено спеціальне обладнання для висушування конопель.

Протиправну діяльність закарпатців викрили у жовні 2023 року.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 20 кг канабісу та рослин конопель. Їх орієнтовна вартість на «чорному ринку» – 2 млн грн. 

Також було вилучено пристрої для куріння, електронні ваги, гроші в національній та іноземних валютах на загальну суму близько 10 тис доларів США, банківські картки, чорнові записи та 9 транспортних засобів – автомобілі, мотоцикли та квадроцикл.

Наразі троє обвинувачених перебувають під вартою, двоє – під домашнім арештом.

Крім того, в окреме провадження виділено матеріали стосовно ще одного учасника організованої групи. Його оголошено в міжнародний розшук.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області, оперативний супровід – УСР в Закарпатській області ДСР НПУ із залученням спецпризначенців КОРДу.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.