Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Оборудки з наркотиками та психотропами на понад пів мільйона гривень щомісяця – на Буковині судитимуть учасників міжрегіонального угруповання

Чернівецька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно п’яти учасників злочинного угруповання, за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту психотропних речовин та наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).

Слідство встановило, що угруповання складалось з жителів Чернівецької, Львівської та Хмельницької областей. Кожен учасник мав свою зону відповідальності та «обслуговування». 

Для свого «бізнесу» обвинувачені створили інтернет-магазин у Telegram. Замовити товар можна було всього у кілька кліків, надалі потрібно було вибрати спосіб доставки – поштовим зв’язком чи методом «закладки», та оплатити товар на спеціальну банківську карту.  

Під час обшуків у транспортних засобах, за місцями проживання та офісному приміщенні обвинувачених правоохоронці виявили та вилучили близько 700 г порошкоподібної речовини схожої на амфетамін, понад 280 таблеток екстазі, канабіс, кристалоподібну речовину, метамфетамін, синтетичний психостимулятор PVP, а також марки LSD. 

За оперативною інформацією оборудки інтернет-магазину сягали понад пів мільйона гривень щомісяця.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Чернівецького управління ДВБ НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.