Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обрано запобіжні заходи посадовцям банку, які організували незаконні азартні ігри в мережі Інтернет

За клопотанням детектива, погодженого із прокурором, двом керівникам Департаментів банку, які перебувають у міжнародному розшуку, суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Офіс Генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо засновників та службових осіб банку, які, використовуючи логотипи відомих брендів азартних ігор та термінали самообслуговування банку, організували незаконну азартну гру в мережі Інтернет на сайтах, схожих на сайти ліцензованих організаторів гральної діяльності. Таким чином вони отримали на рахунки підконтрольних компаній грошові кошти на загальну суму 4,8 млрд грн. В подальшому ці кошти були легалізовані на рахунки фізичних осіб.

За даними слідства, одна із акціонерів банку та керівники Департаментів банку безпосередню здійснювали керівництво незаконною діяльністю.

У березні 2023 року Національний банк України позбавив ліцензії цей банк.

Раніше високопосадовцям банку повідомили про підозру у незаконній діяльності з організації азартних ігор без ліцензії на провадження відповідного виду діяльності з організації та проведення азартних ігор, що видається відповідно до закону, вчиненого організованою групою, а також легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 2 ст. 203-2, ч. 3 ст. 209 КК України).

Наразі вирішується питання щодо виконання ухвал суду у порядку міжнародної співпраці. Клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо організатора групи перебуває на розгляді в суді.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.