Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обстріл драмтеатру і будівлі басейну, які були прихистком жінкам і дітям у м. Маріуполі - розпочато кримінальні провадження

За процесуального керівництва органів прокуратури Донецької області здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

За даними слідства, збройні сили РФ обстріляли Донецький академічний обласний драматичний театр у місті Маріуполі. В приміщенні знаходились декілька тисяч дорослих і дітей, які ховались у підвалах, залах та на сцені драмтеатру від цілодобового бомбардування та чекали на евакуацію.  

Також 16 березня 2022 року збройні сили РФ здійснили масований артобстріл Іллічівського району міста Маріуполя, внаслідок якого пошкоджено будівлю плавального басейну «Нептун».

За попередньою інформацією, після вторгнення РФ на територію України його приміщення слугували тимчасовим прихистком вагітним жінкам та жінкам з дітьми.

На теперішній час масовані обстріли центра міста тривають, що унеможливлює встановити точну кількість постраждалих і надати допомогу.

Досудове розслідування триває.