Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обстріл м. Рубіжне на Луганщині – розпочато провадження

Прокурори Луганщини зареєстрували кримінальне провадження щодо обстрілу збройними силами Російської Федерації цивільних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури одного з населених пунктів Луганської області за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Встановлено, що 4 березня 2022 року о п’ятій ранку військовослужбовці збройних сил Російської Федерації здійснили обстріл житлових будинків м. Рубіжне. За попередньою інформацією, на місці події пошкоджена інфраструктура та будівлі.

Ці дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим відділу поліції № 1 Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Наразі прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації.