Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обстріл мікрорайону Таврійський у місті Херсоні - розпочато кримінальне провадження

Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному проваджені розпочатому за фактами обстрілів житлових кварталів у тому числі по вулиці Тарле, що у Таврійському районі міста Херсона (ч. 2 ст. 438 КК України). 

Установлено, що окупаційна армія близько 10:53 ранку під час обстрілу міста випустила снаряди по найбільш населеному житловому масиву. Постраждало декілька багатоповерхівок, у яких на той момент перебували мирні жителі. Від удару квартири розбиті вщент, а містяни отримали численні травм. Наразі вдалось ідентифікувати двох загиблих - це подружжя чоловік та жінка, які намагалися виїхати на легковому автомобілі.

Наразі встановити інших загиблих неможливо, оскільки окупанти не надають такої можливості.

Такі дії збройних сил Російської Федерації становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 52 Додаткового протоколу І до Женевської конвенції від 12.08.1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів, та ст. 25 розділу І частини ІІ Гаазької конвенції від 18.10.1907 року.

Прокурори Херсонщини продовжують виконувати конституційні функції та документують злочини проти людяності.