Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обстріл мирного населення у м. Попасна на Луганщині – розпочато провадження

Прокурори Луганської обласної прокуратури розпочали кримінальне провадження щодо обстрілу збройними силами Російської Федерації з артилерійської зброї м. Попасна за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Встановлено, що ворожі обстріли мирного населення представниками збройних сил Російської Федерації тривали всю ніч з 2 березня на 3 березня 2022 року. В результаті обстрілів дві цивільні особи загинули, шість - отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Такі дії збройних сил Російської Федерації становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 52 Додаткового протоколу І до Женевської конвенції від 12.08.1949, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів та ст. 25 розділу І частини ІІ Гаазької конвенції від 18.10.1907.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводять слідчі слідчого відділу 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Прокурори Луганської обласної прокуратури вживають всі можливі заходи для документування воєнних злочинів збройних сил Російської Федерації.