Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обстріл збройними силами РФ цивільного автомобілю на Луганщині – розпочато кримінальне провадження

Луганська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом обстрілу збройними силами Російської Федерації зі стрілецької зброї цивільного автомобілю на Старобільщині Луганської області за ч. 2 ст. 438 КК України - порушення законів та звичаїв війни.

Встановлено, що 28 лютого 2022 року збройні сили Російської Федерації у с. Піщане Старобільського району здійснили обстріл зі стрілецької зброї автомобілю ВАЗ 21099, у якому знаходилися 2 цивільні особи.
В результаті обстрілу 48-річна громадянка України отримала кульове поранення.

Ці дії збройних сил Російської Федерації становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме ст. 52 Додаткового протоколу І до Женевської конвенції від 12.08.1949, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів, та ст. 25 розділу І частини ІІ Гаазької конвенції від 18.10.1907, що вказує на порушення законів та звичаїв війни.

Прокурори Луганської обласної прокуратури вживають всі можливі заходи для документування воєнних злочинів збройних сил Російської Федерації.