Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обстріл житлового будинку у Чернігові - судитимуть оператора-навідника збройних сил РФ

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно оператора-навідника військової частини 41659 35-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади у складі 41-ї загальновійськової армії збройних сил Російської Федерації за порушення законів та звичаї війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Слідством встановлено, танковий батальйон ЗС РФ вторгся на територію Чернігівської області з метою збройного захоплення Чернігівського аеропорту та окупації області. У ході нападу оператор-навідник, виконуючи незаконний наказ командира батальйону, 26 лютого 2022 року обстріляв осколково-фугасним снарядом калібру 125 мм житловий багатоповерховий будинок у місті Чернігові, який не був військовою ціллю і не використовувався для військових потреб. В результаті обстрілу окремі житлові приміщення будинку повністю зруйновано.

Завдяки злагодженим діям Збройних Сил України ворожий танк знищено, а обвинуваченого було взято в полон. Наразі він утримується в слідчому ізоляторі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.