Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Обстріли населених пунктів Донеччини і Луганщини – розпочато розслідування

За процесуального керівництва окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 4 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). 

За даними слідства, 10 квітня 2022 року військовослужбовці збройних сил РФ та учасники контрольованих країною-агресором незаконних збройних формувань обстріляли м. Вугледар. Мешканець однієї з квартир отримав смертельні поранення та загинув на місці. Внаслідок ворожого вогню повністю зруйновано два під’їзди в багатоквартирних будинках, а також пошкоджено інші квартири.

Того ж дня ворог вчинив атаку на с. Іванівка Покровського району. Пошкоджено багато приватних домоволодінь. Один чоловік зазнав смертельних поранень, ще двоє селян перебувають у лікарні з травмами різного ступеню тяжкості.

У м. Красногорівці під час обстрілу під приціл окупантів потрапив навчальний заклад загально-середньої освіти.

Продовжуються обстріли Луганщини. З міст Новодружеськ, Лисичанськ, Золоте і Попасна після обстрілів, які не вщухали упродовж кількох годин, до лікарні м. Бахмута доставлено з травмами та осколковими пораненнями 6 цивільних осіб.