Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
​Обстріли Харкова, внаслідок яких постраждали рятувальники - розпочато кримінальні провадження

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 16 березня 2022 року близько 12:00 під час ліквідації пожежі, яка виникла через артилерійський обстріл ЗС РФ на складах у Слобідському районі м. Харкова, стався обвал будівлі. Внаслідок цього постраждали командир відділення та пожежний-рятувальник ГУ ДСНС у Харківській області. Наразі вони перебувать у лікарні. 

Також 16 березня 2022 року ЗС РФ здійснили артилерійський обстріл ринку у Московському районі м. Харкова. Пожежний-рятувальник отримав осколкове поранення стегна. Його було госпіталізовано до лікарні. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ в Харківській області.

Від початку російського вторгнення на територію України працівники Головного управління ДСНС у Харківській області, ризикуючи власним життям, виконують свої професійні обов‘язки. 

Цілодобово рятувальники Харківщини проводять роботи з ліквідації наслідків бомбардувань, розбирають завали, проводять евакуацію мирного населення, шукають тіла загиблих та потерпілих.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua