Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолили псевдооргани в окупованих містах Запорізької області – судитимуть депутата облради та місцеву жительку

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури до суду скеровані два обвинувальні акти стосовно депутата Запорізької облради та мешканки м. Василівка за фактами колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що у травні 2022 року депутат облради добровільно надав згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ та погодився на пропозицію зайняти псевдопосаду «голови військово-цивільної адміністрації м. Дніпрорудне». Також у квітні обвинувачена погодилась на співпрацю із окупантами та прийняла їх пропозицію обійняти псевдопосаду «голови адміністрації м. Василівка». Про свої призначення вони повідомили місцевим мешканцям та підприємцям у відеозверненнях через мережу Інтернет, у яких закликали толерантно ставитись та сприяти діяльності окупаційної влади. Наразі на підтримку незаконної влади військової окупаційної адміністрації обвинувачені активно виконують покладені на них функції.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.