Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолив карний розшук на окупованій території - повідомлено про підозру експравоохоронцю

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури колишньому працівнику органів внутрішніх справ України заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року ексспівробітник Волноваського районного відділу ГУ МВС України в Донецькій області добровільно пішов на співпрацю з ворогом.

Обійнявши псевдопосаду начальника карного розшуку «Волноваського районного відділу МВС ДНР», підозрюваний співпрацює з окупаційною адміністрацією РФ на шкоду національній безпеці та обороноздатності України.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом за оперативного супроводу Волноваського міжрайонного відділу 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполі) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.