Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолив підприємство та сплачує податки до «бюджету лнр» – житель Старобільська підозрюється у пособництві державі-агресору

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області заочно повідомлено про підозру колишньому керівнику комунального підприємства «Старобільськвода» у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, з квітня 2022 року проросійськи налаштований місцевий житель почав співпрацювати з окупаційною владою рф. Він очолив «муніципальне унітарне підприємство «СТАРСЕРВІС» міста Старобільська». 

Це підприємство ‒ єдиний постачальник платних комунальних послуг на території міста. Серед них – електромонтажні та ландшафтні роботи, водопостачання та водовідведення, вивезення відходів, організація та проведення поховань.

Суб’єкт господарювання зареєстрований у федеральній податковій службі рф та з зібраних коштів сплачує окупантам податки в рублях, поповнюючи так званий «бюджет лнр».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.