Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолив окупаційний орган «правопорядку» – на Запоріжжі судитимуть правоохоронця з Якимівки

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно правоохоронця з смт Якимівки Мелітопольського району за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що на початку повномасштабного вторгнення начальник чергової частини одного з відділів поліції Мелітопольського РУП зрадив присязі на вірність українському народу та перейшов на бік ворога.  

За пропозицією окупаційної адміністрації рф очолив «народну міліцію смт. Якимівки», а потім так званий «отдел полиции № 3 (дислокации пгт. Акимовка) УВД по г. Мелитополю и Мелитопольскому району ГУВД в Запорожской области». 

Обіймаючи керівну посаду окупаційного силового відомства псевдоправоохоронець виконував злочинні вказівки ворога. Забезпечив зміну державної символів України, розміщену на будівлях органів влади Якимівської селищної територіальної громади, на символіку країни-агресора. 

Організував незаконне вилучення табельної вогнепальної зброї, закріпленої за співробітниками поліції Мелітопольського РУП. Керував та брав безпосередню участь у розшуку громадян, які чинять спротив окупаційній владі, та вирішував питання з їх доставки до окупаційної «поліції».

Наразі він звільнений з органів Нацполіції України та позбавлений звання майора поліції.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бут піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.