Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолив псевдоорган в окупованій Михайлівці – за колабораціонізм судитимуть жителя Запоріжжя

Судитимуть жителя окупованого селища Михайлівка на Запоріжжі, який добровільно погодився на пропозицію представників країни-агресора очолити незаконно створений орган влади.

Слідством встановлено, що у квітні 2022 він обійняв псевдопосаду «голови адміністрації смт Михайлівки». Про своє нове призначення повідомив мешканцям громади у відеозверненні через Інтернет. На підтримку незаконної влади військової адміністрації РФ псевдопосадовець активно виконує покладені на нього організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури закінчено спеціальне досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.