Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолює підрозділ так званої «податкової інспекції» окупантів ‒ підозрюється експідприємиця з Луганщини

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області заочно повідомлено про підозру місцевій жительці у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, навесні 2022 року колишня підприємиця з селища Новопсков Старобільського району вступила в злочинну змову з представниками окупаційної адміністрації держави-агресора. Вона добровільно обійняла посаду «начальника Новопсковського відділення Старобільської об’єднаної державної податкової інспекції». 

Незаконний правоохоронний орган підпорядковується так званому «державному комітету податків і зборів лнр». 

До обов’язків підозрюваної входить перереєстрація місцевих підприємств в окупаційних органах влади рф та стягнення з них податків і зборів до бюджету псевдореспубліки.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.