Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолював окупаційне підприємство у Куп’янську – жителя Харківщини затримали за підозрою у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова мешканцю м. Куп‘янськ повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року чоловік погодився на пропозицію окупантів та обійняв псевдопосаду. Він став в.о. керівника КП «Благоустрій міста» самопроголошеної «військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

Під час деокупації Куп’янська підозрюваного затримали в порядку ст. 208 КПК України на території Харківської області. Наразі за клопотанням прокурорів окружної прокуратури його взято під варту.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – співробітники Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.