Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Очолював окупаційну прокуратуру у Старобільську та срганізовував «зачистки» проукраїнського населення – судитимуть жителя Луганщини

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Луганська за фактом колабораційної діяльності та порушення недоторканності житла (ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст. 162 КК України).

Слідством встановлено, що навесні 2022 року обвинувачений добровільно погодився на пропозицію окупаційної влади РФ обійняти псевдопосаду «в.о. прокурора Старобільського району ЛНР». Окупаційну прокуратуру він очолював упродовж березня-квітня 2022 року. На керівній посаді у псевдоправоохоронному органі він організовував та проводив «зачистки» патріотично налаштованого населення, пошук колишніх правоохоронців та військовослужбовців.

На початку квітня озброєний «керівник» районної псевдопрокуратури спільно з підлеглими незаконно провів обшук у житловому будинку старобільчанина. Проникнувши до помешкання потерпілого з інвалідністю, підозрюваний погрожував чоловіку вогнепальною зброєю та спричинив декілька ударів по голові.

Обвинуваченому загрожує до 15 років ув’язнення.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Старобільського районного управління ГУ Нацполіції в Луганській області.

З 2014 року фігурант «служив» окупантам у так званій «генеральній прокуратурі ЛНР», обіймав керівні посади у псевдоструктурі. Він був оголошений у розшук. Обвинувальні акти за цими фактами направлено до суду у 2017- 2018 роках (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.