Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Одеситу повідомлено про підозру у сприянні незаконному переправленню військовозобов’язаних громадян за кордон

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянину повідомлено про підозру за фактом сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, наприкінці січня 2024 року одесит змовився із невстановленим наразі військовослужбовцем ТЦК та СП. Підозрюваний запропонував військовозобов’язаному допомогу у сприянні в незаконному переправленні через державний кордон України.

За 7500 доларів США він пообіцяв виготовити та надати військово-облікові документи із визнанням непридатним до військової служби та виключенням
із військового обліку. Це надало б право на безперешкодний перетин державного кордону України.

Правоохоронці затримали одесита в порядку ст. 208 КПК України після одержання обумовленої суми коштів.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою
з альтернативою застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Одеській області, оперативний супровід ‒ УСР в Одеській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.