Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генерального прокурора ініціював створення освітнього серіалу «Кібергігієна: як захиститися від фішингу»

Офіс Генерального прокурора в рамках реалізації проєкту «Прокурор громади» продовжує співпрацю з Мінцифри та платформою Дія.Освіта щодо випуску освітніх продуктів. Ініційовано створення освітнього серіалу «Кібергігієна: як захиститися від фішингу». Це було зроблено за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України».

Кібергігієна – це набір базових, але критично важливих навичок, необхідних громадянам незалежно від віку чи професії. Люди проводять багато часу в гаджетах, а отже, мають розуміти, які небезпеки є у мережі та як їм протистояти.

«Кібергігієна: як захиститися від фішингу» – освітній серіал, у якому простими словами розповідають про один з найпоширеніших кіберзлочинів у світі – отримання особистих даних обманним шляхом. Наприклад, за допомогою підробленого повідомлення або фальшивого сайту.

Спікери серіалу детально говорять про види фішингу, як йому протистояти та як покарати кіберзлочинця в разі атаки. Після перегляду серіалу є можливість виконати ситуативні завдання в інтерактивному симуляторі та закріпити знання.

Освітній серіал можна переглянути за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/courses/kibergigiena-ak-zahistitisa-vid-fisingu

У його створенні взяли участь радник Генерального прокурора Роман Шпирка, заступниця керівника Галицької окружної прокуратури м. Львова Зоряна Никеруй і Головний спеціаліст управління розвитку цифрових навичок та цифровізації освіти Мінцифри Ярослава Дьо.

Також в рамках інформаційної кампанії з кібергігієни для платформи Дія.Освіта розроблено освітні серіали:

«Кібергігієна для молоді» — серіал про базові правила безпеки в інтернеті. У ньому на реальних прикладах спікери розповідають, чому варто оновлювати програмне забезпечення, використовувати антивірусні програми, двофакторну автентифікацію та інше. 

«Базові знання з кібергігієни» — серіал для користувачів мережі елегантного віку. Він містить дієві поради про захист мобільних пристроїв та електронної пошти, правила безпеки банківських карток, порядок дій для безпечної оплати комунальних платежів й інших онлайн-операцій.