Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генерального прокурора підтримує принципи Декларації справедливого та розсудливого адміністрування

Співпрацю бізнесу і влади треба будувати на принципах прозорості, а контролюючі органи мають бути зацікавлені в оперативному виправленні помилок замість примусу і покарання.

Заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький на Щорічних загальних зборах мережі UNIC розповів про підходи Офісу Генпрокурора до взаємодії з доброчесним бізнесом.

«Ми прагнемо досягти ефективного діалогу між бізнесом і владою, що сприятиме створенню умов для розвитку економіки та забезпечення справедливості. Повністю підтримуємо ідею утвердження справедливого та прозорого співробітництва між владою та бізнес-спільнотою, заснованого на принципі доброчесності», - зазначив Дмитро Вербицький.

Важливу роль тут відіграють зрозумілі правила і ефективні процедури. В свою чергу, підвищення довіри між владою і бізнесом стимулюватиме економічний розвиток держави з урахуванням фундаментальних принципів права Європейського Союзу.

«Прокуратура як орган, що координує діяльність інших правоохоронних органів, має органічний інтерес до справедливого адміністрування. Ми цілком підтримуємо створення належним умов, в яких бізнес отримає можливість взаємодіяти з контролюючими органами у парадигмі консультацій та оперативного виправлення помилки, а не примушування до виконання законодавства та отримання покарання», - підкреслив заступник Генерального прокурора.

Тому Офіс Генерального прокурора підтримує принципи, закладені в основу створеної бізнесом Декларації справедливого та розсудливого адміністрування. Цей документ може стати важливим орієнтиром на шляху до досягнення спільних цілей.

Дмитро Вербицький нагадав, що на нещодавній зустрічі з бізнес-омбудсменом і Радою з питань підприємництва при Президентові України Генеральний прокурор Андрій Костін наголосив на необхідності впровадження справедливого підходу до питань взаємодії правоохоронних органів та добросовісного бізнесу у відповідності до європейських стандартів.

«Ми відкриті до діалогу та завжди готові підтримати ініціативи на шляху до становлення і розвитку інституту добропорядного бізнесу, а також створення якісно нових алгоритмів взаємодії держави та суб’єктів господарювання», - заявив Дмитро Вербицький учасникам зустрічі.