Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генерального прокурора співпрацює з Естонією для перейняття передового досвіду (ФОТО)

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела робочу зустріч з Канцлером Міністерства юстиції Республіки Естонія Тонісом Сааром. У ході зустрічі сторони обговорили питання співпраці та застосування передового естонського досвіду в Україні.

«Символічно, що ми зустрічаємося в Києві, у той час як делегація українських прокурорів перебуває із візитом у Талліні для перейняття досвіду естонських колег, зокрема у сферах ювенальної юстиції та пенітенціарній», - зауважила Ірина Венедіктова.

У ході зустрічі сторони обмінялися думками щодо реформи прокуратури та судів в Україні. Тоніс Саар зазначив, що він вітає проведення перетворень. Він також додав, що Естонія також пройшла процес глибоких змін та готова поділитися практикою з колегами.

«Після успішного завершення перехідного етапу реформи прокуратури ми розпочали найскладніший процес - зміну культурної ментальності прокурорів. Кожен прокурор повинен пам’ятати, що наше головне завдання - захист прав людей. Водночас прокуратура прагне бути залученою до процесу перетворень в судовій системі, адже ми, як ніхто, зацікавлені у ефективності та справедливості судового процесу. Наш результат – вироки та рішення судів», - наголосила Ірина Венедіктова. 

За результатами зустрічі сторони домовилися про продовження діалогу та поглиблення тісної співпраці.