Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генерального прокурора відстояв у Верховному Суді покарання винуватцю смертельного ДТП на Вінниччині

Прокурори Офісу Генерального прокурора відстояли у Верховному Суді вирок мешканцю Вінницької області, засудженому за порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Йому призначено покарання – 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки.

Прокурори у судах всіх інстанцій довели, що у липні 2020 року чоловік, перебуваючи у стомленому стані, рухаючись поза межами населеного пункту на легковому автомобілі, допустив виїзд на зустрічну смугу. Сталося зіткнення із вантажівкою, яка рухалась у зустрічному напрямку.

П’ять пасажирів автомобіля винуватця ДТП загинули, шостий – отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Після пригоди засуджений не повідомив рятувальним службам, скільки пасажирів перебувало у нього в автомобілі. Це призвело до позбавлення можливості надати своєчасну медичну допомогу одній із загиблих, тіло якої виявили лише через півтори години.

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду погодився з доводами прокурора, що призначене покарання є справедливим заходом примусу для винуватця трагічної дорожньо-транспортної пригоди.

Свою вину в інкримінованому злочині засуджений визнав частково.

Наразі чоловік відбуває призначене судом покарання.