Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора передав АРМА активи на 400 млн грн, пов'язані з підсанкційними екснардепами

За клопотанням слідчого, погодженого прокурором Львівської обласної прокуратури, арештовано і передано до АРМА корпоративні права та майно 4 підприємств, бенефіціарами яких є рідні брати двох колишніх нардепів.

Мова йде про виробничі приміщення, лабораторний корпус та склади загальною площею понад 10,2 тис кв м, земельну ділянку площею понад 7 га, нежитлові приміщення у Києві площею 167 кв м, а також 74 автомобілі, 2 навантажувачі, 4 екскаватори, бульдозер та автогрейдер. 

Окрім цього, арештовано та передано АРМА земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які були безоплатно отримані фірмами від однієї з територіальних громад Львівщини. У надрах ділянок знайдені значні поклади газу.

Орієнтовна вартість цих активів підприємств становить майже 400 млн грн. 

За даними слідства, підприємство братів екснардепів з виготовлення цегли на Львівщині ухилилось від сплати податків.

Для цього у фінансово-звітній документації відображались недостовірні відомості щодо обсягів виробленої та реалізованої продукції, яка була насправді в рази більша, ніж в офіційно задокументована.

Внаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн податків.

За фактом ухилення від сплати податків чоловікам повідомлено про підозру (ч. 3 ст. 212 КК України).

Нагадаємо, у червні цього року АРМА передано цілісний майновий комплекс, до складу якого входять три земельні ділянки, три нежитлові приміщення, чотири автомобілі, шість об’єктів спецтехніки, виробнича лінійка - цех з виготовлення цегли та інше майно. Дані об’єкти також належать цьому ж близькому оточенню підсанкційних екснардепів. Орієнтовна вартість цих активів становить понад 200 млн грн.

Досудове розслідування - ТУ ДБР у місті Львові, оперативний супровід – Управління СБУ у Львівській області.