Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора посилює співпрацю з колегами з США, щоб заблокувати постачання західних технологій до країни-агресора

Генеральний прокурор Андрій Костін розпочав робочу поїздку до Сполучених Штатів із зустрічі з помічником Генерального прокурора США з питань національної безпеки Метью Олсеном.

Обговорили роботу в рамках груп Disruptive Technology Strike Force і Task Force KleptoCapture, а також посилення співпраці з європейськими партнерами.

Андрій Костін повідомив, що Офіс Генерального прокурора готовий надати всю необхідну інформацію для реалізації спільних ініціатив із припинення незаконного експорту технологій та товарів подвійного призначення до росії та забезпечення арешту і конфіскації російських активів, пов'язаних із підтримкою агресії.

«Ми високо цінуємо рішучі кроки США щодо застосування санкцій та контролю за експортом. Необхідно й надалі посилювати ці зусилля, щоб повністю заблокувати постачання західних технологій до країни-агресора та позбавити її ресурсів продовжувати бойові дії», – зазначив Генпрокурор.

Андрій Костін подякував пану Олсену та всім колегам з Міністерства юстиції США за незмінну підтримку України та відданість принципам справедливості та верховенства права.