Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора вивчив нові матеріали щодо розграбування сільськогосподарських активів на тимчасово окупованій території Херсонщини

В Офісі Генерального прокурора відбулася зустріч прокурорів з командою ГО «Project Expedite Justice» щодо злочинів окупаційної влади в аграрній сфері на тимчасово непідконтрольній території Херсонської області.

Докази масштабного розграбування представили очільник проекту пан Паскаль Турлан з командою у черговому звіті.

Докладний звіт, присвячений незаконній діяльності, як окремих осіб, так і приватних та державних компаній рф, висвітлив роль призначених росією органів влади в окупованих районах Херсонської області.

Команда Project Expedite Justice приєднується до роботи міжвідомчої робочої групи прокурорів і слідчих для подальшої спільної роботи зі збору доказів воєнних злочинів російської федерації у «зерновій справі».

«Дуже важливо залучити спеціалістів для дослідження фактів розграбування сільськогосподарських активів, оскільки надані у подальшому відповідні висновки, можуть мати вагоме доказове значення у кримінальних провадженнях», – підкреслила Ірина Діденко.

«Важливо доводити до міжнародних партнерів відому нам інформацію про ймовірні подальші рухи цієї продукції для встановлення превентивних заходів та розслідування доходів і фінансування незаконних продажів», – зазначив експерт IDLO Петро Стецюк.

Представники Офісу Генерального Прокурора подякували пану Паскалю за проведену кропітку роботу та наголосили, що опрацювання фінального звіту допоможе визначити подальші шляхи розслідування кожного окремого злочину.

Разом учасники зустрічі окреслили напрями спільної діяльності, а також визначили певні моменти, які вимагають більш детального вивчення.

За підсумками зустрічі було підкреслено важливість роботи громадянського суспільства у встановленні всіх фактів злочинів щодо українських активів у сільськогосподарському секторі.