Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офіс Генпрокурора взяв участь у заходах на полях Конференції сторін Конвенції ООН проти транснаціональної організованої злочинності

Генеральний прокурор Андрій Костін онлайн взяв участь у двох паралельних заходах, організованих на полях Конференції сторін Конвенції ООН проти транснаціональної організованої злочинності.

Під час паралельного заходу, присвяченого стратегічній відповіді України на ці злочини, Генпрокурор розповів про поточні зусилля українських органів правопорядку та окреслив подальші кроки з протидії.

«Протягом цього року припинено діяльність 593 злочинних угруповань, які налічували понад 2600 учасників. Завдяки спільній роботі з міжнародними партнерами знешкоджено 12 злочинних груп, які мали транснаціональні звʼязки»,зазначив Андрій Костін.

Начальник Департаменту Офісу Генерального прокурора Олег Пелепюк під час заходу представив стан виконання Стратегії боротьби з організованою злочинністю, схваленої розпорядженням КМУ, Плану заходів з її реалізації, результати здійснення оцінювання загроз організованої злочинності і тяжких злочинів за системою оцінки SOCTA Україна. Також він зосередив увагу на викликах, пов’язаних із діяльністю організованої злочинності під час військової агресії рф, та вжитих заходах з протидії злочинним угрупованням. 

На паралельному заході щодо протидії сексуальному насильству, пов'язаному з конфліктом, та торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації, Генеральний прокурор детальніше розповів про заходи з реагування та протидії, які вдосконалюються завдяки підтримці міжнародних партнерів.

Андрій Костін подякував Групі експертів ООН з питань верховенства права та сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом, за підготовлений звіт, який розкриває взаємозвʼязок між злочинами СНПК і торгівлею людьми. Також він подякував Спецпредставниці Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Прамілі Паттен та її команді за всебічну підтримку зусиль України.

«Скоординовані дії України та міжнародних партнерів доводять, що наша країна не є безпечним місцем для злочинців навіть в умовах активних бойових дій. Ми повністю відданні продовженню наших спільних зусиль із запобігання та припинення організованої злочинності та сподіваємося на розвиток нашої співпраці. Я щиро вдячний організаторам та учасникам за ці важливі дискусії», – зауважив Генпрокурор.