Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Офісом Генпрокурора в управління АРМА передано арештовані корпоративні права на понад 350 млн грн

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора в управління АРМА передано корпоративні права товариств, у тому числі торгово-розважального центру в столиці, кінцевими бенефіціарними власниками яких є громадяни РФ з близького оточення очільника країни-агресора, на загальну суму близько 350 млн грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ряд товариств – власників комерційних приміщень у столичному ТРЦ, здавали їх в оренду, за що отримували грошові кошти.

Крім того, отримано відомості, які можуть свідчити про те, що грошові кошти, отримані від діяльності торговельно-розважального центру, перераховувалися по ланцюгу фінансових операцій в адресу громадян РФ, які у подальшому використовували їх у тому числі для функціонування патронних заводів та забезпечення боєприпасами військових РФ на території України

Таким чином, встановлено, що вказані товариства безпосередньо сприяють військовій агресії проти України, беручи участь у фінансуванні виробництва та постачанні боєприпасів для збройних сил країни-агресора.

Офісом Генерального прокурора здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податку з доходів нерезидента та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом та фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України в особливо великому розмірі, що призвело до настання тяжких наслідків (ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209 та ч. 4 ст. 110-2 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України.