Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Оформлення документів для безперешкодного виїзду військовозобов’язаних за кордон – у Львові затримано голову громадської організації

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та затримано голову однієї із громадських організацій, який вимагав та одержав неправомірну вигоду (ч. 4 ст. 368-3 КК України).

За даними слідства, мешканець Львова організував схему незаконного перетину державного кордону України для громадян, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії воєнного стану. Він вимагав та одержав 700 дол США від військовозобов’язаного чоловіка за оформлення посвідчення волонтера громадської організації та сприяння у внесенні до бази даних «Шлях», що давало право безперешкодного виїзду за кордон.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України після передачі другої частини суми неправомірної вигоди у розмірі 500 дол США.

Невідкладні слідчі дії тривають. Вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції Львівської області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.