Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Оформлення кредитів під виглядом працевлаштування – підозрюються учасники групи на Дніпропетровщині

За процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра чотирьом членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, учасники групи організували схему заволодіння коштами громадян, які перебували у скрутному фінансовому становищі, оформлюючи на них кредити. Під виглядом працевлаштування «роботодавці» укладали з потерпілими фіктивні трудові договори, отримували їх паспортні дані, банківські картки, підмінювали  SIM-картки на мобільних телефонах, після чого оформлювали на них грошові позики у різних фінансових установах через Інтернет.

З серпня 2020 по жовтень 2021 роки членам організованої групи вдалося ошукати 11 громадян на суму понад півмільйона гривень.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється відділенням поліції №5 Дніпровського райуправління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, оперативний супровід - Управлінням стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України.

 

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури