Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Оголошення для кандидатів на посади членів Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів


О Г О Л О Ш Е Н Н Я

Рада прокурорів України у своїй діяльності сприяє виконанню Українською стороною умов вступу до ЄС і запровадженню європейських стандартів у діяльності органів прокурорського самоврядування.

Зокрема, одна з вимог, поставлених Європейською Комісією перед Україною, полягає у проведенні незалежної та об’єктивної процедури попереднього відбору всіх кандидатів у члени Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (далі – КДКП), що включає перевірку їх доброчесності. Відповідні зміни у національне законодавство передбачені Планом “Ukraine Facility” на 2026 рік.

До прийняття відповідних законодавчих змін Рада прокурорів України з метою їх пілотування на цьогорічній всеукраїнській конференції прокурорів, яка відбудеться 27 серпня 2024 року, звернулась до міжнародних партнерів, зокрема, Ради Європи в Україні, Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, Міжнародної організації права розвитку (IDLO) і Проекту ЄС «Право-Justice» з проханням провести попередній збір інформації з відкритих джерел, в тому числі і за запитами на підставі Закону України «Про доступ до публічної інформації» - з Офісу Генерального прокурора, обласних прокуратур для делегатів всеукраїнської конференції прокурорів.

Зібрана та проаналізована експертами інформація щодо кандидатів у члени КДКП буде сформована у звіти щодо кожного кандидата, які міститимуть об’єктивний і збалансований виклад фактів, без надання оцінок та висновків щодо кандидатів.   

 

Голова Ради прокурорів України                                             Анатолій ЄЖОВ