Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Окупаційному кримському судді повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва прокуратури автономії колишньому судді Роздольненського районного суду АР Крим повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року указом президента РФ підозрюваного було призначено на посаду голови «Роздольненського районного суду Республіки Крим». У своїй роботі «суддя» незаконно керувався законодавством держави-окупанта та ухвалював рішення від імені РФ, хоча достеменно знав, що на території півострова діють виключно норми українського законодавства. Під його головуванням ухвалено 71 рішення у цивільних та 12 рішень у кримінальних справах. Таким чином підозрюваний не лише сприяв становленню «судових органів» на півострові, а й продовжує забезпечення функціонування окупаційного режиму.  

«Суддя» ще у 2014 році перейшов на службу до окупаційних судових органів на півострові. За цим фактом він обвинувачується у вчиненні державної зради (ст. 111 КК України).

Досудове розслідування здійснюється CУ ГУ СБУ в АР Крим.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним актом суду.