Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Окупаційну керівницю «палацу культури» з Волновахи засуджено до 11 років позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокурорів Волинської обласної прокуратури жительку Донецька засуджено за колабораційну діяльність, виправдовування і визнання правомірною тимчасової окупації частини території України (ч. 6 ст. 111-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Їй призначено покарання – 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Прокурори у суді довели, що у березні 2022 року засуджена погодилася на пропозицію співпраці з окупаційною адміністрацією держави-агресора. Вона стала виконувати обов’язки керівника незаконно створеного «муниципального бюджетного учреждения «Волновахский районный дворец культуры им. В.А. Жоги».

Жінка організовувала й брала участь у проведенні масових політичних та інформаційних заходів на підтримку росії та її збройних формувань.

Виготовлені нею агітаційні відеоматеріали до «дня прапора днр», «дня конституції рф», інтерв'ю, в яких вона прославляла окупантів, демонструвала прихильність до «нової влади» та відстоювала проросійську позицію, розміщувалися у каналі окупаційної адміністрації у месенджері та транслювалися в ефірах пропагандистських телеканалів.

До повномасштабного російського вторгнення в Україну засуджена працювала завідувачкою відділу комунального закладу «Центр культурних послуг Волноваської міської територіальної громади».

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Волинській області.